Bănci și Asigurări

Interamerican: pensie facultativa fara taxa de administrare doi ani

08.12.2008, 17:55 13

Cei care vor adera la fondul de pensii facultative (pilonul III) al Interamerican, autorizat de Comisia de Pensii Private saptamana trecuta, nu vor plati taxa de administrare a activelor in 2009 si 2010.

Fondul se numeste Eureko Confort si are un grad de risc mediu, investind 65% din active in instrumente cu venit fix si 35% in actiuni.
"Fondul ofera o garantie a pensiei pe care beneficiarii o vor primi in cazul decesului din accident al participantului. Prin urmare, participantii nostri au garantia ca, in cazul decesului din accident, beneficiarii lor vor putea primi o suma in valoare de minimum 3.000 de lei", au declarat reprezentantii Interamerican Pensii.
Ei afirma ca pensiile facultative au un potential enorm de crestere, mai ales pentru ca sunt o metoda eficienta de motivare a angajatilor de catre angajatori.
"Cu siguranta pensia facultativa se va dovedi a fi una dintre cele mai eficiente metode de motivare si fidelizare a angajatului, precum si un mod eficient de atragere a noilor angajati calificati, dovedind astfel ca angajatorul isi pretuieste cu adevarat angajatii. Mai mult decat atat, tratamentul fiscal aplicat contributiilor la Pilonul III face foarte atractiva pentru companii posibilitatea de a oferi pensii facultative. Din aceste motive ne asteptam ca piata sa continue sa creasca in urmatorii ani si consideram ca marirea deductibilitatii fiscale a contributiilor va stimula aceasta crestere", afirma Besim Jawad, directorul general al Interamerican Pensii.
De la 1 ianuarie 2009 pragul de deductibilitate fiscala a contributiilor platite pentru o pensie facultativa se va dubla, urmand sa ajunga la 400 de euro pentru angajat si tot atat pentru angajator.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO