Bănci și Asigurări

Interamerican Pensii mai aduce 13,2 mil. euro la capital

02.10.2007, 17:51 18

Compania de administrare a pensiilor private obligatorii Interamerican Pensii si-a majorat capital social cu 13,2 milioane de euro, pana la 19 mil. euro.
Astfel, compania ajunge direct pe locul doi in clasamentul companiilor de pensii cu cel mai mare capital de pe piata, in spatele ING Pensii (cu 43 mil. euro), dar depasind BCR Pensii (15 mil. euro).
"Aceasta investitie se va reflecta in primul rand in consolidarea relatiei cu partenerii interni si externi de distributie", a explicat Frans van der Ent, director general al Interamerican Pensii.
Cu alte cuvinte, banii in plus vor fi folositi pentru ca administratorul de pensii sa-si plateasca agentii de vanzare, dar si brokerii folositi pentru distributia produselor de pensii private.
Interamerican tinteste o cota de piata de 10%-15% din aceasta piata, avand la dispozitie o forta de vanzare de 12.800 de agenti de marketing si parteneriatele cu brokerii. Fondul gestionat de companie are un profil mediu de risc si practica o promotie a comisionului de administrare: in primii doi ani (2008 si 2009), din activul fondului nu se va deduce comisionul de administrare de 0,6% pe an.
In afara de Interamerican, dintre ceilalti 16 administratori de pensii obligatorii, o promotie asemanatoare a anuntat si Aviva, care nu va deduce comisionul de administrare de 0,6% din activul fondului in primul an (2008).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO