Bănci și Asigurări

Intesa Sanpaolo Bank Romania acordă Primăriei Municipiului Lugoj o finanţare de peste 72 mil. lei, pentru proiecte europene

Intesa Sanpaolo Bank Romania acordă Primăriei...

Autor: Claudia Medrega

17.01.2024, 00:03 118

Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara din România a grupului Intesa Sanpaolo, cel mai important grup bancar din Italia, a semnat cu Primăria Municipiului Lugoj un acord pentru viitorul oraşului, încheind un contract de împrumut Verde în valoare de 72.101.550 lei, pe o perioadă de 12 ani. Această finanţare strategică va sprijini proiecte europene de amploare, contribuind la dezvoltarea sustenabilă şi la consolidarea infrastructurii locale, potrivit informaţiilor transmise de bancă. Fondurile acordate prin acest contract vor fi utilizate pentru cofinanţarea cheltuielilor asociate mai multor proiecte europene, în domeniul educaţiei şi al administraţiei publice locale în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). 

Iniţiativă face parte din angajamentul continuu al Intesa Sanpaolo Bank de a susţine comunităţile locale şi de a contribui la progresul economic al României. Prin intermediul acestei finanţări banca îşi propune să consolideze parteneriatele şi să stimuleze creşterea durabilă în regiunea Lugojului.

„Venim în sprijinul Primăriei Municipiului Lugoj în realizarea proiectelor europene esenţiale pentru comunitatea locală. Suntem convinşi că aceste proiecte vor aduce beneficii semnificative şi vor contribui la creşterea sustenabilă a regiunii", a menţionat Vlad Ponta, director general adjunct şi şeful Diviziei Corporate şi IMM-uri al Intesa Sanpaolo Bank. Aceste proiecte se încadrează în Componenta C5 - "Valul Renovării" şi Programul Operaţional Regional, Axa Prioritară 9 - "Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban". Grupul Intesa Sanpaolo este conştient de impactul semnificativ, pe care il are la nivel global asupra contextului social şi de mediu în care îşi desfăşoară activitatea şi de aceea acordă o atenţie deosebită provocărilor şi aspectelor ESG (Mediu, Social Guvernanţă) şi sprijină instituţiile publice sau private care fac eforturi în direcţia dezvoltării durabile. De altfel, topul, realizat anual de compania de cercetare Institutional Investor, a desemnat şi în 2023, pentru al patrulea an, Grupul Intesa Sanpaolo, drept grupul financiar cu cel mai bun program ESG (Environmental, Social, Governance) în rândul băncilor europene.  „Creditul acordat asigură cofinanţarea celor mai mari proiecte de modernizare a infrrastucturii educaţionale derulate vreodată de Municipiul Lugoj." a afirmat primarul interimar al Municipiului Lugoj, Bogdan-Ştefan Blidariu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO