Bănci și Asigurări

Intesa şochează anunţând că l-a recrutat pe şeful BCR. BCR spune că Spurny a refuzat oferta

Intesa şochează anunţând că l-a recrutat pe şeful BCR. BCR spune că Spurny a refuzat oferta

Tomas Spurny rămâne să lucreze la restructurarea BCR. Foto: BCR

Autor: Razvan Voican

12.09.2012, 00:08 1645

Tomas Spurny, cehul de 47 de ani care conduce BCR din aprilie anul acesta, a fost contactat recent de gigantul italian Intesa Sanpaolo, fostul său angajator, cu propunerea de a intra în echipa şefului Intesa Enrico Cucchiani ca responsabil cu restructurarea businessului din regiune.

În urma unui incident de comunicare externă care încă nu a fost explicat, Intesa a şi anunţat oficial recrutarea lui Spurny, informaţia fiind menţinută pe site-ul grupului şi ieri după-amiază.

Reprezentanţii BCR au confirmat că Spurny a primit o ofertă, însă au precizat că a şi declinat-o, alegând să-şi continue mandatul şi angajamentul la conducerea celei mai mari bănci de pe piaţă. "Datorită experienţei sale pe piaţa bancară din Europa Centrală şi de Est, precum şi abi­lităţilor sale manageriale, domnului Spurny i-a fost oferit un angajament alternativ. În pofida zvonurilor vehiculate în mass-media, dl. Spurny rămâne în continuare în cadrul Erste Group şi doreşte să sublinieze angajamentul său de a conduce şi de a dezvolta un viitor de succes pentru BCR."

Contactaţi de ZF, reprezentanţii Intesa nu au explicat pe ce s-a bazat anunţul recrutării lui Spurny şi de ce ieri încă nu fusese retras.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO