Bănci și Asigurări

Ionuţ Lianu, Director Trezorerie, CEC Bank: Probabil că trebuie să ne obişnuim cu dobânzi un pic mai mari decât am văzut în ultimii ani ca nivel de echilibru

ZF Investiţi în România – Braşov

Ionuţ Lianu, Director Trezorerie, CEC Bank: Probabil că...

Autor: Mircea Nica

14.11.2022, 19:24 1210

Probabil că trebuie să ne obişnuim cu dobânzi un pic mai mari decât am văzut în ultimii ani ca nivel de echilibru, a spus Ionuţ Lianu, Director Trezorerie, CEC Bank, în cadrul Conferinţei ZF Investiţi în România, organizată la Braşov, un proiect al Ziarului Financiar şi CEC Bank.

“Probabil că trebuie să ne obişnuim cu dobânzi un pic mai mari decât am văzut în ultimii ani ca nivel de echilibru. Ceea ce a fost în ultimii 10-15 ani reprezintă ceva atipic în istorie şi atâta timp cât vom avea inflaţie cu două cifre ne putem aştepta ca şi dobânzile să rămână mai sus decât înultima vreme”, susţine Ionuţ Lianu.

El a mai adăugat că Se văd semne de stabilizare, dar probabil că imaginea va fi mai clară peste câteva luni.

“Se văd semne de stabilizare, încă vom avea o iarnă de trecut, probabil că imaginea va fi mai clară peste câteva luni. Deocamdată, o primă veste bună faţă de cum a evoluat anul acesta până acum, vedem semne de stabilizare la niveluri ridicate, faţă de ce am văzut până acum în ultimii 10 ani, dar dacă lucrurile vor evolua cu o inflaţie în scădere, vom putea vedea un 2023 cu un potenţial mai bun, în special din perspectiva dobânzilor.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO