Bănci și Asigurări

Isărescu: BNR va deveni mai pragmatică. Vom acţiona în funcţie de evenimente, cu tot arsenalul

Isărescu: BNR va deveni mai pragmatică. Vom acţiona...

Autor: Claudia Medrega

01.07.2016, 00:07 978
Impactul votului pro-Brexit asupra pieţelor financiare a fost „emoţional“, iar BNR nici măcar nu s-a gândit să intervină pe piaţa valutară, cursul de schimb corectându-se „de la sine“, a declarat Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

Însă, deşi până acum mişcările din pieţele locale monetară şi valutară au fost „limitate“, „nerelevante“, impactul Brexitului asupra pieţelor financiare va fi resimţit pe termen mai îndelungat, în condiţiile în care a sporit incertitudinea şi a slăbit spiritul european, a spus el.

Isărescu a anunţat o noutate în ceea ce priveşte stra te gia BNR, banca centrală urmând să aibă o abordare mult mai pragmatică, mai practică, şi să acţioneze în funcţie de evoluţia evenimentelor, cu tot arsenalul pe care-l are la dispoziţie. „Abordarea noastră devine mult mai practică. Vedem cum evoluează lucrurile şi acţionăm cu arsenalul avut la dispoziţie. Noi beneficiem de faptul că tot arsenalul este disponibil. Acesta este un avantaj. Elementul nou este aceas tă înclinaţie mult mai pragmatică, în funcţie de evo luţia evenimentelor, pentru deciziile următoare de politică monetară“. BNR a decis ieri să menţină dobânda-cheie la 1,75% pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO