Bănci și Asigurări

Kiwi a trimis băncilor dosare de credit de 54 de milioane de euro în şapte luni

Autor: Liviu Chiru

08.09.2010, 23:48 40

Kiwi Finance, cel mai mare broker de credite local, a trimiscătre bănci în primele şapte luni aproximativ 3.000 de dosarepentru acordarea de împrumuturi, cu o valoare cumulată de 53,7milioane de euro.

Faţă de anul trecut, valoarea este în creştere cu 56%. "Mai bine dejumătate din dosarele trimise sunt aprobate", spune Anca Bidian,directorul general al Kiwi Finance. În această primăvară vânzărilede credite au fost stimulate şi de promoţiile lansate de mai multebănci. Bidian spune că în aceste condiţii a observat o revigorare acererii, deşi cifrele nu mai sunt comparabile cu volumul atins în2008. "Acum ciclul de finalizare s-a mărit considerabil. Nu dureazămult din partea băncii, cât mai ales a clientului la crediteleipotecare. De multe ori clientul se răzgândeşte asupra imobiluluiales, astfel că durează două-trei luni până la finalizareadosarului", spune Bidian. Acum, creditele imobiliare reprezintăcirca trei sferturi din totalul finanţărilor intermediate.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO