Bănci și Asigurări

La nici o luna de la numire, Angela Toncescu pleaca de la Ardaf

01.11.2004, 00:00 31



Consiliul de Administratie al societatii de asigurare Ardaf a decis miercurea trecuta revocarea din fuctia de administrator si presedinte al Consiliului de Administratie a Angelei Toncescu, fost director general al Asirom, numita provizoriu in aceste functii dupa plecarea Stelutei Racolta, aflata acum in conducerea Asirom.



Compania nu a dat detalii referitoare la motivele care au determinat consiliul de administratie sa faca o astfel de miscare. Nici Ovidiu Tender, patronului grupului de firme Tender si nici Angela Toncescu nu a putut fi contactata.



In functia de presedinte a Consiliului de Administratie a fost ales Octavian Manastireanu, presedinte executiv al Ardaf. Manastireanu a fost numit provizoriu si in functia de administrator. El isi va exercita atributiile pana la convocarea Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor. Manastireanu devine astfel cel mai important om de la Ardaf, cu puteri depline, dupa ce in aceasta vara fusese numit pe pozitia de presedinte executiv - un post creat special in cadrul societatii prin schimbarea statutului. El s-a ocupat in principal de reasigurari in cadrul Ardaf, fiind apoi promovat pe pozitia de director general adjunct.



Ardaf a avut probleme cu lichiditatea la inceputul acestui an, dar intre timp a revenit la normal.



Detinuta in proportie de 66,83% de grupul Tender, compania a anuntat la finele lunii septembrie dublatrea capitalului social, prin aport in numerar, pana la 350 miliarde lei (8,7 milioane euro). Pe primul semestru din 2004, primele brute subscrise au inregistrat o crestere cu 58% in lei si respectiv 42% in euro. Compania asteapta pentru anul in curs afaceri de peste 40 milioane euro, cu 33% peste nivelul din anul precedent.



In acest an, 10 din cele mai mari nume din industria asigurarilor si-au reorganizat conducerea.



Au fost schimbati sefii Asirom, Astra si Ardaf, companii controlate de oameni de afaceri romani- Ioan Niculae (grupul Interagro), Dan Adamescu (Nova Trade) si respectiv Ovidiu Tender.



Si companiile de asigurari cu actionari straini au operat de asemenea modificari la nivelul conducerii.



Violeta Ciurel, fost director general al diviziei de asigurari de viata din cadrul ING Romania, a fost promovata in functia de manager general al diviziei de pensii a ING Group, la sediul central al companiei de la Amsterdam. Si la Unita, companie controlata de grupul Wiener Staedtische, a fost numit un nou sef, Dan Odobescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO