Bănci și Asigurări

Lazea: România trebuie să-şi definească datoria publică maxim acceptată, probabil de 40% din PIB

Lazea: România trebuie să-şi definească datoria publică maxim acceptată, probabil de 40% din PIB

Autor: Mediafax

06.12.2010, 16:51 28

România trebuie să-şi definească datoria publică maxim acceptatăde investitori, care se situează probabil în jur de 40% din PIB,iar autorităţile trebuie să accepte acest nivel, considerăeconomistul-şef al BNR, Valentin Lazea.

Lazea a prezentat cinci aspecte pe care raportul realizat deBruegel privind criza în Europa Centrală şi de Est nu le subliniazăsuficient de mult. Bruegel este un grup independent de experţieuropeni în domeniul economic, cu sediul la Bruxelles.

"Pieţele de capital nu tratează toate ţările în mod egal, cuaceeaşi unitate de măsură. Se spune că Ucraina a dat faliment cu odatorie publică de numai 37% din PIB. Este o idee esenţială faptulcă privirea pieţelor de capital asupra ţărilor din această zonădiferă fundamental. Ceea ce permis unei ţări în materie de datoriapublică nu este permis sau acceptat altei ţări", a declarat Lazea,în conferinţa de prezentare a studiului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO