Bănci și Asigurări

Libra Internet Bank a înregistrat o creştere a profitului de 83%, până la 59,4 milioane de lei în 2017

Libra Internet Bank a înregistrat o creştere a...

Autor: Bianca Ciocotisan, Mediafax

03.04.2018, 11:08 542

În aceeaşi perioadă, fondurile atrase de la clienţi au ajuns la 4 miliarde de lei, înregistrând o creştere de 35%, iar portofoliul de credite a ajuns la 2,6 miliarde de lei, înregistrând o creştere de 28%.

„Rata creditelor neperformante continuă să rămână extrem de redusă, respectiv 2,7%, comparativ cu 6,4% la nivelul sectorului bancar”, se arată în comunicat.

Potrivit reprezentanţilor băncii, rezultatele din 2017 se datorează creşterii liniilor de business tradiţionale: profesii liberale, IMM, agricultură, dezvoltări imobiliare.

„De asemenea, creşterea a fost susţinută de sectorul digital banking”, a precizat directorul general al băncii, Emil Bituleanu în comunicat.

La finalul anului 2017, Libra Internet Bank a depasit o cota de piata de 1%. Banca ofera servicii digitale pentru clienţii persoane fizice şi este specializată în produse şi servicii bancare dedicate profesiilor liberale, IMM-urilor, agriculturii şi dezvoltatorilor de proiecte rezidenţiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO