Bănci și Asigurări

Marea întrebare în cazul City Insurance: ce se va întâmpla cu tranzacţia. Situaţia dificilă prin care trece City Insurance ridică întrebarea privind intenţia de achiziţie a investitorului olandez I3CP

Marea întrebare în cazul City Insurance: ce se va...

Autor: Mircea Nica

16.06.2021, 18:15 2163

Situaţia dificilă prin care trece City Insurance ridică întrebarea privind intenţia de achiziţie a investitorului olandez I3CP, având în vedere dovezile descoperite de ASF privind lipsa lichidităţii şi nivelul solvabilităţii, care se află sub limitele legale.

City Insurance, liderul pieţei asigu­rărilor, cu subscrieri de circa 500 mil. euro, re­cent sancţionat de Autoritatea de Su­praveghere Financiară (ASF), se afla în dis­cuţii privind o posibilă vânzare a companiei către investitorul olandez I3CP, care are acti­vitate în asigurări, reasigurări, asset management şi fintech-uri. După sancţiunile impuse de ASF, rămâne întrebarea privind intenţia de achiziţie a investitorului.

La aproximativ o lună de la anunţarea tran­zacţiei, ASF a sancţionat aspru compa­nia City Insurance, ajungând la o valoare cu­mu­lată a amenzilor de peste 10,9 mil. lei, sus­pen­darea managementului şi trecerea sub ad­mi­nistrarea Fondului de Garantare a Asiguraţilor (FGA).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO