Bănci și Asigurări

Marfin Bank ieftineşte creditele pentru locuinţe în lei şi euro

Autor: Ciprian Botea

04.11.2010, 23:48 15

Marfin, o bancă de talie redusă cu acţionariat cipriot, a tăiatpână la 1,4 puncte procentuale din marjele de dobândă la crediteleimobiliare în lei şi euro şi a eliminat comisioanele de anliză şiadministrare credit pentru clienţii care solicită un împrumut pânăla sfârşitul lunii ianuarie.

La creditele în euro, banca percepe o marjă fixă de 4,8% pesteindicatorul Euribor la trei luni, în timp ce la lei marja este de5,5% peste Robor la trei luni. "Pentru clienţii care au nevoiesă-şi planifice cheltuielile lunare ştiind care va fi rata lacredit în perioada următoare, am conceput o ofertă valabilă pentrucreditele în euro, cu dobândă fixă de 5,8% pe an în primii treiani", au declarat reprezentanţii băncii. După trei ani dobândadevine variabilă, fiind formată din Euribor la trei luni şi o marjăfixă de 4,5%. Pentru un credit în valoare de 50.000 de euro pe 30de ani, la o dobândă fixă de 5,8% pe an în primii trei ani şivariabilă ulterior, rata lunară ajunge la 293 de euro, suma totalăde rambursat fiind de 103.226 de euro. Ciprioţii încearcă să reiacreşterea cotei de piaţă, după ce au frânat brusc anul trecut, şivizează să ajungă la 1% până în decembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO