MasterCard: 7 din 10 români consideră smartphone-ul instrumentul de plată preferat după cardul bancar

28 sep 2016 Ziarul Financiar

Românii sunt lideri regionali în ceea ce priveşte numărul de persoane care deţin mai mult de un smartphone şi îl utilizează timp de minimum 4 ore pe zi, arată studiul MasterCard „Impactul inovaţiei“. 

În prezent, doar un român din 25 a declarat că efectuează plăţi de pe mobil, însă procentul celor care au afirmat că ar prefera să utilizeze smartphone-ul pentru plăţi este semnificativ mai mare, respectiv de 69%. Astfel, dintre cele 23 ţări analizate, România şi Bulgaria au arătat cel mai mare potenţial de dezvoltare a segmentului de plăţi mobile. 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.09.2016

 
Cuvinte cheie:
smartphone
, mastercard
, romani
, plati
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide