Bănci și Asigurări

MFP a împrumutat 300 de milioane de lei printr-o emisiune de obligaţiuni

MFP a împrumutat 300 de milioane de lei printr-o...

Autor: Marius Oncu

24.07.2014, 13:41 96

Statul a atras suma vizată de 300 de milioane de lei, în timp ce valoarea ofertelor primite pentru obligaţiuni a fost de 564,8 milioane de lei.

Randamentul mediu s-a situat la 3,1% pe an, comparativ cu 3,32% pe an la cea mai recentă redeschidere a acestei emisiuni, în luna iunie.

Emisiunea a fost lansată în aprilie 2013, iar statul a atras până în prezent prin aceste obligaţiuni un total de 7,35 miliarde lei.

Vineri urmează o nouă redeschidere a emisiunii, printr-o licitaţie suplimentară în cadrul căreia Finanţele vor accepta numai oferte necompetitive, la randamentul rezultat în urma licitaţiei de joi. Suma vizată prin licitaţia suplimentară este de 45 de milioane de lei.

Ministerul Finanţelor vrea să împrumute 4,105 miliarde lei din piaţa internă prin vânzarea de titluri de statîn luna iulie, când ajung la scadenţă două emisiuni de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat cu o valoare cumulată de 6,8 miliarde lei.

Finanţele au atras de la începutul lunii iulie din piaţa internă 2,687 miliarde de lei, prin vânzarea de obligaţiuni cu maturităţi la trei, cinci, şapte şi zece ani.

De la începutul anului, Ministerul Finanţelor a împrumutat din piaţa internă 24,006 miliarde lei şi 678,7 milioane euro prin vânzare de titluri de stat. La aceste împrumuturi se adaugă sume atrase de pe pieţele internaţionale, respectiv 2 miliarde dolari şi 1,25 miliarde euro, prin trei emisiuni de obligaţiuni cu maturităţi de 10 şi 30 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO