Bănci și Asigurări

Millennium urmează exemplul OTP şi reduce marja de dobândă cu 1,5 puncte procentuale la creditele în franci

Millennium urmează exemplul OTP şi reduce marja de...

Autor: Liviu Popescu

26.01.2015, 00:02 322

Millennium Bank, care are un portofoliu redus de credite în franci elveţieni, a decis să reducă marja de dobândă cu 1,5 puncte procentuale pentru toate împrumuturile în franci elveţieni pentru o durată de trei luni, iar pentru a beneficia de această măsură de sprijin clienţii trebuie să depună până pe 27 februarie 2015 o solicitare scrisă la oricare agenţie a băncii. Aproximativ 95% din împrumuturile în franci elveţieni sunt concentrate la şase bănci, dintre care patru au anunţat deja ce măsuri vor lua pentru a îi ajuta pe clienţii cu credite în moneda elveţiană. Volksbank a îngheţat pentru trei luni cursul de schimb la 3,8 lei/franc, nivelul de la finalul anului trecut, iar OTP a redus marja de dobândă cu 1,5 puncte procentuale. Raiffeisen a redus dobânda cu cinci luni înainte de termenul programat, conform ultimei scăderi anunţate de Banca Centrală a Elveţiei, de 0,5%, iar Piraeus va oferi clienţilor cu credite în franci elveţieni soluţii individuale al căror rezultat să fie ratele lunare la un nivel apropiat celui din decembrie anul trecut.

La începutul acestui an, OTP Bank a finalizat achiziţia Millennium Bank, valoarea tranzacţiei ridicându-se la 39 mil. euro. După finalizarea fuziunii, noua bancă va putea ocupa locul 13 în sistemul bancar local. Millennium are o reţea de 56 de sucursale şi agenţii, iar OTP Bank are 84 de unităţi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO