Bănci și Asigurări

Ministerul Finanţelor cere pedepsirea celor care folosesc informaţii privilegiate pe piaţa de capital şi abuzează de piaţă cu patru ani de închisoare

Ministerul Finanţelor cere pedepsirea celor care...

Autor: Ştefan Stan

13.05.2016, 16:54 1258

Ministerul Finanţelor a anunţat vineri că vrea o mai mare transparenţă pe piaţa de capital şi în acest scop iniţiază un pachet legislativ care să ajute bursa de la Bucureşti să intre în categoria pieţelor emergente.

În acelaşi timp ministerul Finanţelor spune că vrea o integritate mai mare pe piaţă şi va stabili sancţiuni penale pentru cele mai grave abuzuri comise intenţionat.

”Pentru persoanele fizice, utilizarea abuzivă a informaţiilor privilegiate şi manipularea pieţei sunt sancţionate cu o pedeapsă maximă cu închisoarea de cel puţin patru ani. Companiile care se fac vinovate de infracţiuni de abuz de piaţă sunt pasibile de amenzi penale sau de altă natură. Sancţiunile pot ajunge până la interdicţia temporară sau permanentă de a desfăşura activităţi comerciale”, anunţă ministerul Finanţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO