Bănci și Asigurări

Ministrul Sănăţii, Sorina Pintea: Vrem să extindem programul cu Banca Mondială pentru achiziţia de echipamente medicale

Ministrul Sănăţii, Sorina Pintea: Vrem să extindem...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

06.03.2018, 14:47 167

"În aceste zile, este o delegaţie a Băncii Mondiale în Ministerul Sănătăţii. Ieri (luni -n.r.) am avut şedinţa de deschidere. Vor pleca vineri. Negociem noi termeni, adică poate reconfigurarea programului prin extinderea lui, ceea ce este un lucru foarte bun. Vineri, la şedinţa de închidere, vom stabili exact ce vom face cu restul banilor care mai sunt de cheltuit. E adevărat la Banca Mondială au fost câteva întârzieri, dar începând de anul trecut, lucrurile sunt foarte bine. În acest moment, suntem în grafic", a declarat ministrul Sănătăţii, într-o conferinţă de presă.

Încă de la începutul lunii ianuarie, ministerul Sănătăţii anunţa că va semna contractele de achiziţie pentru 14 echipamente Computer Tomograf (CT) şi 24 aparate de Rezonanţă Magnetică (RMN), care vor ajunge în spitalele unde nu există astfel de dispozitive, fondurile fiind împrumutate de la Banca Mondială.

„Ministrul Sănătăţii va semna marţi, 9 ianuarie 2018, contractele pentru achiziţia unui număr de 14 echipamente Computer Tomograf (CT) şi 24 aparate de Rezonanţă Magnetică (RMN) cu care vor fi dotate mai multe spitale judeţene de urgenţă şi din Bucureşti (....) care nu deţin aceste echipamente”, se arăta într-un comunicat de presă al instituţiei conduse de Sorina Pintea.

Ministerul va mai cumpăra şi 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea şi partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN etc).

Fondurile pentru achiziţionarea acestor echipamente medicale au fost obţinute printr-un împrumut acordat de Banca Mondială şi este în valoare totală de 250 de milioane de euro.

„Pe lângă achiziţia de echipamente de imagistică, Acordul cu Banca Mondială mai prevede şi construcţia de secţii noi ATI şi UPU, Centre de mari arşi, blocuri operatorii şi reabilitarea centrelor existente pentru diverse specialităţi, precum şi achiziţii de echipamente necesare în secţiile de ATI, UPU, blocuri operatorii, paliaţie, imagistică, radioterapie şi screening afecţiuni oncologice”, mai reiese din comunicatul instituţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO