Bănci și Asigurări

Miza asiguraţilor cu risc ridicat. Categoria asiguraţilor cu risc ridicat reprezintă 0,85% din totalul contractelor RCA de pe piaţa locală din care 0,81% sunt vehicule destinate transportului de bunuri, în care sunt incluse şi camioanele. Cum poate un segment de sub 1% din piaţă să influenţeze atât de tare piaţa?

Miza asiguraţilor cu risc ridicat. Categoria...

Autor: Mircea Nica

28.01.2024, 14:45 212

Dacă prima medie calculată de BAAR până acum era de 12.000 lei pentru asiguraţii cu risc ridicat care vin din zona vehiculelor de transport bunuri, atunci volumul subscrierilor pentru cele 53.800 de vehicule, conform BAAR, care au îndeplinit cerinţele pentru încadrarea în categoria asiguraţilor cu risc ridicat este de 645.600 lei, însemnând 0,02% din totalul subscrierilor din primele şase luni din 2023 pe zona RCA.

Categoria asiguraţilor cu risc ridicat reprezintă 0,85% din totalul contractelor RCA de pe piaţa locală din care 0,81% sunt vehicule destinate transportului de bunuri, în care sunt incluse şi camioanele. Cum poate un segment de sub 1% din piaţa RCA să influenţeze atât de tare piaţa? În discuţiile privind creşterea preţului poliţelor RCA a apărut constant ideea asiguraţilor cu risc ridicat, ca fiind o soluţie pentru cei care primesc cel puţin trei oferte de primă RCA, de la asigurători diferiţi, la un nivel cu cel puţin 36% mai mare decât tariful de referinţă. Cum arată de fapt acest segment al asiguraţilor cu risc ridicat?

Per total, în anul 2023 Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) a primit un număr de circa 67.000 de solicitări pentru încadrarea în categoria asiguraţi cu risc ridicat din care 56.700 au îndeplinit cerinţele pentru a fi încadraţi în această categoria, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii BAAR la solicitarea ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO