Bănci și Asigurări

Motoractive Leasing, plus de 20% in primul semestru

03.08.2007, 17:45 21

Motoractive Leasing, companie preluata anul trecut de americanii de la GE Money, a finantat achizitia de bunuri in valoare de 81 de milioane de euro in primul semestru, cu 20% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.
"Cresterea a fost determinata de o serie de factori. Un rol foarte important l-a avut lansarea produsului 'leasing pe 7 ani' pentru orice model sau marca de masina (...) care a atras un numar semnificativ de clienti. Aproximativ 18% dintre contractele de leasing incheiate in primul semestru au durata de finantare de 6-7 ani", a declarat Stefan Coroianu, CEO Motoractive Leasing.
Pe de alta parte, spune Coroianu, la rezultatul din primele sase luni ale anului au contribuit si cresterea echipei de vanzari si extinderea retelei teritoriale, care a ajuns la 15 birouri in toata tara.
Circa 80% din imprumuturile acordate de companie in primul semestru au fost destinate achizitiei de autoturisme, iar restul de 20% din totalul finantarilor - achizitiei de echipamente.
"In primele sase luni ale acestui an am incheiat peste 4.400 de contracte, cu 10% mai multe decat in perioada similara a anului trecut, pe fondul cresterii valorii medii per contract a bunurilor finantate", explica seful Motoractive.
Contractele cu clienti corporate reprezinta 90% din totalul afacerilor Motoractive Leasing, 10% dintre imprumuturi fiind contractate de persoane fizice.
"Pentru 2007 ne-am propus atingerea unui volum de bunuri finantate in valoare de 200 de milioane de euro, adaugarea de noi produse in portofoliu si extinderea retelei de distributie", afirma Stefan Coroianu.
Odata cu Motoractive, GE Money, divizia financiara a companiei americane General Electric, a cumparat anul trecut si companiile Estima Finance (specializata pe credite de consum) si Domenia Credit (credite ipotecare).
Valoarea totala a acestei tranzactii a fost de 140 de milioane de dolari.
Dupa aceasta preluare, americanii au numit un sef comun la Motoractive si Estima, pe Stefan Coroianu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO