Bănci și Asigurări

Numărul caselor asigurate printr-o poliţă obligatorie a ajuns la 1,68 milioane în februarie

Numărul caselor asigurate printr-o poliţă obligatorie...

Autor: Anelis Baciu

17.03.2017, 00:05 174

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID), compania care emite poliţele de asigu­rare obligatorie a locuinţelor, avea la finalul lunii fe­bruarie un portofoliu de aproximativ 1,68 mi­lioane de contracte de asigurare, potrivit statisticilor publicate pe site-ul propriu. 

Faţă de luna februarie a anului trecut, por­tofoliul PAID s-a ma­jo­rat cu circa 79.200 de po­li­ţe. Nu­mă­­rul caselor asigurate prin­tr-o po­­liţă obligatorie este ex­trem de re­dus, în condiţiile în care în Ro­mânia există aproxi­mativ 8 mi­lioa­ne de locuinţe, iar asi­gurarea este obliga­torie prin lege. Gradul de cu­prin­dere în asi­gurare este de aproxi­mativ 20%. 

O poliţă emisă de PAID costă 10 sau 20 de euro pe an în funcţie de materialele din care este construită locuinţa şi acoperă dau­nele în limita a 10.000 şi respectiv 20.000 de euro. 

Poliţele obligatorii acoperă pa­gu­bele produse de inundaţii, cutre­mur sau alunecări de teren, produse din cauze naturale. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO