Bănci și Asigurări

Omniasig a încheiat anul 2022 cu subscrieri de peste 2,1 mld. lei, în creştere cu 30%. Volumul subscrierilor cumulat doar pe zona RCA şi Casco a ajuns la 1,5 mld. lei, însemnând peste 71% din total

Omniasig a încheiat anul 2022 cu subscrieri de peste 2,1...

Autor: Mircea Nica

03.04.2023, 11:56 93

Omniasig, cea mai mare companie locală din portofoliul grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG) a încheiat anul 2022 cu un volum al primelor brute subscrise de peste 2,1 mld. lei, în creştere cu 30% comparativ cu anul 2021, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii companiei.

“Rezultatele foarte bune din 2022 se datorează performanţei şi profesionalismului specialiştilor din OMNIASIG, împreună cu încrederea pe care ne-o acordă clienţii şi partenerii noştri. Întreaga echipă OMNIASIG a depus eforturi susţinute pentru a răspunde provocărilor din piaţă şi pentru a menţine permanent atenţia noastră centrată pe client”, a transmis Mihai Tecău, CEO al Omniasig.

Pe segmentul asigurărilor de incendiu şi calamităţi naturale, Omniasig a subscris prime în valoare de peste 300 mil. lei în 2022, consemnând un avans de 20%, faţă de anul 2021, în timp ce pe zona asigurărilor de sănătate, compania a înregistrat o creştere de 35% a subscrierilor. Totodată, o creştere a fost înregistrată şi pe liniile asigurărilor de răspundere civilă generală şi a asigurărilor de călătorie. Pentru cele din urmă, creşterea  fost de aproape 15% în 2022, cu o valoare a subscrierilor de aproximativ 14 mil. lei, creştere datorată eliminrii restricţiilor de călătorie şi măsurilor sanitare din majoritatea ţărilor, ceea ce a dus la o cerere sporită pentru aceste poliţe, susţin reprezentanţii companiei.

Asigurările auto, respectiv Casco şi RCA, au înregistra tn 2022 ambele o creştere, valoarea agregată a primelor brute subscrise, cumulat pe ambele linii, fiind de circa 1,5 mld. lei. Totalul despăgubirilor plătite pe cele două linii, cumulat, a crescu faţă de anul precedent, totalul fiind de peste 900 mil. lei. Per total, Omniasig a plătit despăgubiri în 2022 de 1,1 mld. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO