Bănci și Asigurări

Omul de afaceri Ilie Carabulea, proprietarul Băncii Carpatica, a fost eliberat condiţionat

Omul de afaceri Ilie Carabulea, proprietarul Băncii Carpatica, a fost eliberat condiţionat

Autor: Dan Lungu

02.10.2012, 00:00 783

Omul de afaceri Ilie Carabulea (desen), care ispăşea în Penitenciarul Aiud o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare pentru dare de mită, a fost eliberat luni după ce Tribunalul Alba a respins recursul înaintat de procurorii DNA împotriva deciziei de eliberare condiţionată a acestuia.

Instanţa a respins recursul înaintat de DNA Alba Iulia împotriva deciziei Judecătoriei Aiud, care admisese cererea de eliberare condiţionată a omului de afaceri Ilie Carabulea, iar hotărârea Tribunalului Alba este definitivă şi executorie.

Surse judiciare au declarat că omul de afaceri Ilie Carabulea a părăsit Penitenciarul Aiud imediat după aflarea sentinţei. Judecătoria Aiud a admis în 5 septembrie cererea de eliberare condiţionată a omului de afaceri Ilie Carabulea, care ispăşea o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare în cadrul Penitenciarului Aiud, însă procurorii DNA Alba Iulia au atacat cu recurs decizia.

Omul de afaceri Ilie Carabulea a demisionat în 26 aprilie din funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Băncii Carpatica (BCC), după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu executare pentru dare de mită.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO