Bănci și Asigurări

Opt romani din UniCredit, exportati ca executivi de top

11.11.2009, 23:10 40

UniCredit Tiriac Bank a trimis pana la sfarsitul anului trecut23 de angajati romani sa lucreze in cadrul filialelor din alte tariale grupului italian UniCredit.

Numai opt au fost insa desemnati sa ocupe pozitii de management,pe cand 15 angajati din filiala locala au ocupat functiinon-executive in alte tari in care grupul este prezent.

"Stiu sigur ca programele de mobilitate intre angajatii dinmultinationalele care activeaza in sectorul bancar si in farma nus-au oprit in acest an. Una din bancile cu care lucram isi dezvoltaangajatii cu potential ridicat in vederea pregatirii pentru functiide manageri in tarile din Europa de Est. Se incearca pastrareatalentelor in cadrul multinationalelor, dupa ce, in anii trecuti,au pierdut talente din cauza lipsei de planuri de cariera", afirmaDiana Rosetka, directorul filialei locale a firmei de consultantain resurse umane United Business Development (UBD).

In mai putin de trei ani (in perioada 2005 - 2008), numarulexpatilor la nivelul intregului grup UniCredit a crescut de la 150la 400, din care aproximativ 100 sunt femei. Cresterea numarului deexpati din ultimii ani este o consecinta a fuziunii cu grupul HVBin anul 2005, care a crescut complexitatea programului mobilitateinternationala in randul angajatilor.

La nivel global, filialele grupului au trimis in alte tari unnumar de 132 de manageri, cei mai multi provenind din Germania siAustria, cate 14 angajati din cele doua tari ajungand sa lucreze inboard-ul filialelor din regiune.

Totusi, Italia este tara care a trimis cei mai multi angajati salucreze in afara tarii, pentru ca are in total 81 de expati infilialele din grup, din care numai zece sunt manageri.

Romania a trimis un numar dublu de manageri sa lucreze infilialele grupului din alte tari, comparativ cu Ungaria sau Cehia,care au trimis fiecare cate patru expati pe pozitii demanagement.

Croatia este ultima pe lista in ceea ce priveste numarul deangajati pe care i-a trimis in trei ani sa lucreze la filialelestraine, avand numai doi expati care au functii in management.

O alta statistica a companiei arata ca, in Romania, 241 deangajati ai grupului au fost promovati anul trecut, din care treisferturi au fost femei.

In acelasi timp, angajatii romani din cadrul UniCredit auabsentat anul trecut 4.209 zile, de sase ori mai putin decat ceidin Bulgaria, unde exista aproximativ acelasi numar de angajati

In Romania, UniCredit Group avea la finele anului trecut 4.544de angajati, cu peste 700 mai multi decat in 2007. La nivel global,grupul are aproximativ 187.000 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO