Bănci și Asigurări

OTP Bank relansează în piaţa locală cardul Visa Junior Plus prin extinderea vârstei minime a utilizatorilor până la opt ani

OTP Bank relansează în piaţa locală cardul Visa...

Autor: Cristina Bellu

04.09.2023, 12:20 655

OTP Bank relansează în piaţa locală cardul Visa Junior Plus, disponibil în lei sau euro, care poate fi utilizat pentru plăţi şi retrageri numerar în Romania şi în străinătate, şi poate fi ataşat la contul „Junior Start”, pentru utilizatori cu vârsta cuprinsă între 8-14 ani sau la contul „Junior Plus”, pentru utilizatorii de peste 14 ani, pentru care este disponibilă şi aplicaţia mobilă OTP SmartBank.

„Lansăm un instrument financiar simplu şi eficient, care oferă generaţiei următoare abilităţi esenţiale de gestionare a banilor, precum şi adoptarea unor obiceiuri responsabile de consum. Extindem astfel segmentul de vârstă pentru care oferim acest card de debit, iar tinerii pot beneficia acum, sub supravegherea părinţilor, de beneficiile bankingului modern", spune Adrian Chichiţă, Director al Direcţiei de Carduri, OTP Bank România.

Cardul Visa Junior Plus are costuri zero pentru comisionul de emitere, comisionul lunar de administrare şi pentru schimbarea codului PIN la bancomate. De asemenea, comisionul de retragere de la orice bancomat din România, pentru primele două tranzacţii din fiecare lună, este zero, spun oficialii băncii.

Pentru a nu expune utilizatorul la potenţiale riscuri, cardul are setate limite standard de utilizare şi un set de restricţii menite să protejeze de achiziţiile frauduloase sau periculoase:

  • Limite de utilizare standardizate şi predefinite, care pot fi modificate numai la cererea explicită a reprezentantului legal.
  • Restricţii permanente pentru a preveni achiziţiile inadecvate minorilor la anumite categorii de comercianţi
  • Posibilitatea de a primi alerte SMS privind tranzactiile efectuate de catre minor.

OTP Bank România a înregistrat un profit net consolidat de 183 milioane lei în primul semestru al anului 2023, susţinut de o creştere a profitului operaţional şi costuri de risc de credit pozitive, în condiţiile în care banca a raportat pierderi de 14 milioane lei în perioada similară din 2022.

Profitul operaţional înregistrat în primele şase luni ale anului 2023 a fost de 120 milioane lei, în creştere cu 39% faţă de acelaşi interval al anului trecut, în timp ce venitul net din dobânzi a crescut cu 39% faţă de anul trecut, iar comisioanele nete au crescut cu 16%.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO