Bănci și Asigurări

OTP şi cel mai puternic bancher din Ungaria reuşesc de-abia după 14 ani şi trei achiziţii să intre în top 10 bănci din România

Sandor Csanyi, preşedinte şi CEO al băncii din 1992, este cel care a împins banca înainte

Sandor Csanyi, preşedinte şi CEO al băncii din 1992, este cel care a împins banca înainte

Autor: Claudia Medrega

31.07.2017, 00:06 534

OTP, cel mai mare grup bancar din Ungaria, fostul CEC maghiar, cu o valoare de piaţă de 8,7 mld. euro, a făcut trei achiziţii pe parcursul celor 14 ani de prezenţă în România, preluând Robank, Millennium Bank şi, în acest an, Banca Românească, urmând să avanseze în topul celor mai mari zece bănci de pe piaţa locală.

Ambiţia lui Sandor Csanyi, cel care conduce cu mână de fier OTP de aproape trei decenii, de a intra în top 10 în România se împlineşte, după mai bine de 10 ani.

OTP a intrat pe piaţa românească la începutul anilor 2000 prin achiziţia Robank, iar de-a lungul anilor a încercat să-şi extindă prezenţa şi prin alte achiziţii şi să-şi majoreze cota în sistemul românesc, ungurii fiind interesaţi de BCR, Banca Transilvania, Banca Ţiriac, Banca Carpatica sau RBS. OTP devenise „cumpărătorul de serviciuì din sistemul bancar. Deoarece aceste discuţii nu au dus nicăieri, OTP a mers înainte prin creştere organică. Filiala locală a celui mai mare grup financiar ungar avea o prezenţă marginală, respectiv o cotă de piaţă în jur de 1%, fiind în top 20 în sistemul bancar românesc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO