Bănci și Asigurări

Paolo Vivona, CEO al Intesa Sanpaolo Bank Romania: Grupul continuă să investească pe piaţa locală, aşa cum a demonstrat-o şi prin recenta achiziţie a First Bank. Există un angajament ferm al grupului Intesa Sanpaolo şi al subsidiarei locale pentru o nouă „călătorie“ de creştere

Paolo Vivona, CEO al Intesa Sanpaolo Bank Romania

Paolo Vivona, CEO al Intesa Sanpaolo Bank Romania

Autor: Claudia Medrega

20.11.2023, 10:00 355

Grupul italian Intesa Sanpaolo continuă să investească pe piaţa românească, aşa cum a demonstrat-o şi prin recenta achiziţie a First Bank, a declarat Paolo Vivona, CEO al Intesa Sanpaolo Bank Romania, pentru Suplimentul aniversar ZF 25 de ani.

Aceasta este prima declaraţie a şefului Intesa Sanpaolo România, după anunţarea tranzacţiei pin care grupul italian Intesa Sanpaolo a ajuns la un acord cu fondul american de inves­tiţii J.C. Flowers & Co pent­ru ca Intesa să cumpere First Bank România.

„În ceea ce priveşte Intesa Sanpaolo Bank România, parte a Diviziei Bănci Subsidiare Internaţionale (ISBD), aş dori să evidenţiez angajamentul ferm al grupului Intesa Sanpaolo şi al subsidiarei locale pentru o nouă «călătorie» de creştere. Grupul continuă să investească pe piaţa locală, aşa cum a demonstrat-o şi prin recenta achiziţie a First Bank“.

Tranzacţia care vizează achiziţionarea a 99,98% din acţiunile First Bank de la fondul privat de investiţii american J.C. Flowers& Co este supusă aprobării autorităţilor de reglemen­tare şi a autorităţilor de concurenţă relevante şi este de aşteptat să fie finalizată în prima parte a anului 2024.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO