Bănci și Asigurări

Perioada scurtă pe care se încheie asigurările de sănătate private voluntare este una dintre problemele pieţei. Aceste asigurări pot atrage angajaţi performanţi într-o piaţă a forţei de muncă competitivă

Perioada scurtă pe care se încheie asigurările de...

Autor: Mircea Nica

28.05.2021, 17:20 703

♦ Tiberiu Maier, preşedinte Signal Iduna: De prea mult timp stăm la asigurări voluntare făcute anual sau pe trei ani ♦ Adrian Marin, UNSAR: Asigurările voluntare de sănătate sunt încurajate prin deductibilităţi fiscale ♦ Diana Păun, consilier prezidenţial: Pandemia COVID-19 ne-a arătat defectele sistemului de sănătate românesc. A fost o lecţie grea şi am plătit un preţ destul de mare ♦ Cristian Fugaciu, Marsh Broker: Asigurarea voluntară de sănătate este un instrument foarte bun de motivare şi retenţie a angajaţilor.

Asigurările de sănătate pri­va­te voluntare au rămas de prea mult timp în zona asigurărilor făcute anual sau la trei ani, iar o piaţă de genul acesta nu se poate dezvolta în felul acesta, a spus ieri Tiberiu Maier, pre­şe­dinte al di­rec­tora­tu­lui Signal Iduna, în cadrul unei video­conferinţe.

„Pentru pia­ţa din Româ­nia este foarte im­por­tant să intrăm în­tr-un stadiu de nor­ma­li­tate. Această nor­ma­lita­te merge de la a alo­ca fie­cărui jucător din piaţă res­pon­sabilităţile pentru care s-au au­torizat la fi­nalul zilei, până la a asi­gura pre­dic­tibilitate. Fiecare jucă­tor in­di­vi­dual nu poate să mute o ase­menea piatră pe piaţa din România. Fiecare partener tre­buie să lucreze cu celălalt. Avem nevoie de parte­ne­riat cu auto­ri­tă­ţile“, a mai spus Tiberiu Maier. El a ex­plicat că Signal Iduna are câte­va cazuri practice de ecosis­teme în care an­gaja­tori mari, de peste 10.000 de asi­gu­raţi, cunosc de 10 ani numai siste­mul privat de asi­gurări de sănătate şi ac­ce­sează doar servicii me­dicale pe care nu le in­clu­de pa­che­tul cu­prin­ză­tor, pre­cum par­­tea de medi­ca­men­te sau ambulanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO