Bănci și Asigurări

Piraeus a vândut către asigurătorul Euroins portofoliul ATE Insurance cu subscrieri de 2 milioane de lei anual

Mihnea Tobes­cu, CEO Euroins România

Mihnea Tobes­cu, CEO Euroins România

Autor: Anelis Baciu

23.01.2017, 00:04 285
Grupul elen Piraeus, care a preluat afa­cerile din România ale ATE Bank (Banca Agricolă a Greciei), a vândut portofoliul de asi­gurări generale al ATE Insurance către Euro­ins România, companie aflată în redre­sare financiară şi unul dintre cei mai mari asi­gu­rători pe segmentul poliţelor auto obli­ga­torii (RCA).

Tranzacţia a fost semnată la finalul săptămânii trecute şi urmează să fie supusă aprobărilor autorităţilor locale. Cele două părţi nu au vrut să facă publice alte infor­maţii referitoare la tranzacţie şi au decis să păs­tre­ze confidenţialitatea condiţiilor contractuale.

Tranzacţia nu este însă una de anvergură, având în vedere faptul că ATE Insurance este o firmă mică de asigurări cu un portofoliu pe asigurări generale de circa 2 milioane de lei anual, echivalentul unei cote de piaţă de sub 1%. ATE Insurance nu era o companie pro­fitabilă, în ultimii trei ani strângând pier­deri de 4,2 milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO