Bănci și Asigurări

Prelungirea plafonării tarifelor RCA până la finalul anului 2023, aprobată de guvern. Premierul Marcel Ciolacu: „Dacă nu continuăm plafonarea, vor creşte tarifele în cea mai nepotrivită perioadă, a sărbătorilor de iarnă“. Cât de mult vor creşte tarifele RCA după ce expiră plafonarea?

Prelungirea plafonării tarifelor RCA până la finalul...

Autor: Mircea Nica

09.10.2023, 08:20 484

În timp ce ASF vorbeste de o ieşire controlată a pieţei RCA din forma de plafonare pe care ASF a propus-o după ce situaţia Euroins România s-a degradat, Guvernul motivează aprobarea prelungirii formei de plafonare a tarifelor RCA prin evitarea unei creşteri a preţurilor la RCA în perioada sărbătorilor Deci asigurătorii vor creşte ulterior preţurile, iar întrebarea este cât de sus vor mai merge cu ele Dacă ne uităm în trecut, prima medie aproape s-a dublat într-un an după falimentul City Insurance. Ce se va întâmpla dacă va mai fi cel puţin o creştere de 50% a preţurilor?

Guvernul a aprobat propunerea de continuare a formei de plafonare a tarifelor RCA până la finalul anului 2023, pentru a evita o creştere a preţurilor la poliţele RCA în „cea mai nepotrivită perioadă, aceea a sărbătorilor de iarnă“, după cum a spus Marcel Ciolacu, premierul României la începutul şedinţei de Guvern.

„Aprobăm proiectul de hotărâre prin care prelungim până la finalul anului plafonarea tarifelor RCA. Este o decizie justificată, fiindcă actuala plafonare a tarifelor RCA expiră pe 10 octombrie. Dacă nu continuăm plafonarea, vor creşte tarife în cea mai nepotrivită perioadă, aceea a sărbătorilor de iarnă“, a spus Marcel Ciolacu.

Propunerea de prelungire a formei de plafonare a tarifelor RCA era aşteptată de industria de asigurări, având în vedere că recent Guvernul a aprobat şi prelungirea valabilităţii poliţelor RCA ale falimentarei Euroins România până pe 8 decembrie 2023, astfel lăsând suficient timp pentru foştii clienţi ai Euroins să îşi achiziţioneze noi poliţe RCA la aceleaşi preţuri ca în februarie 2023.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO