Bănci și Asigurări

Prima aplicaţie de transfer instant de bani a fost lansată în România

Prima aplicaţie de transfer instant de bani a fost...

Autor: Ştefan Stan

28.11.2017, 16:38 1102

Volt Finance lansează astăzi VOLT, prima aplicaţie de transfer de bani în sistem Peer-2-Peer din România, în parteneriat cu Libra Internet Bank şi Mastercard. Aplicaţia le permite utilizatorilor să realizeze transferuri de bani din şi către orice card bancar emis în România, direct de pe smartphone, potrivit unui anunţ al companiei.

Transferurile se pot realiza la orice oră, chiar şi în afara programului bancar. Pentru a putea folosi aplicaţia, utilizatorii se vor conecta cu Facebook sau cu numărul de telefon, e-mail şi cardul bancar. Tranzacţiile sunt procesate de către Romcard, cel mai important procesator de carduri din România, în conformitate cu standardele de securitate ale Mastercard şi ale celorlalţi emitenţi importanţi de carduri.

„Astăzi, când totul se întâmplă instant, aplicaţia VOLT răspunde nevoii oamenilor de a trimite bani în siguranţă familiei şi prietenilor”, a declarat Radu Ciorbă, CEO al Volt Finance.

Pentru cardurile Mastercard, transferurile au loc, în majoritatea cazurilor, instant. La baza stă tehnologia de ultimă oră MoneySend, care, potrivit Mastercard, garantează primirea banilor pe card în maximum 30 de minute, în cele mai multe cazuri, chiar la momentul autorizării. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO