Bănci și Asigurări

Problemele nu se mai termină pentru cea mai mare bancă germană: Acţiunile Deutsche Bank au scăzut la un nou minim record

Problemele nu se mai termină pentru cea mai mare bancă...

Autor: Ştefan Stan

26.09.2016, 12:21 34087

Acţiunile Deutsche Bank au scăzut la un nou minim record, în condiţiile îngrijorărilor legate de acumularea costurilor legale, inclusiv amenzile gigant din SUA pentru creditele ipotecare acordate înainte de criză, care ar putea forţa creditorul să ia măsuri pentru creşterea capitalului, scrie Bloomberg.

Acţiunile Deutsche au scăzut cu 6,3%, la 10,70 euro luni dimineaţă. Departamentul de Justiţie din SUA a pornit negocierile pentru a rezolva conflictul dintre instituţie şi banca germană şi a amendat Deutsche cu 14 miliarde de euro. Suma este de două ori mai mare decât provizioanele făcute de Deutsche pentru costurile legale, de 5,5 miliarde de euro.  

”Era clar că veştile legate de amenda record vor afecta puternic acţiunile”, a spus Daniel Regli, analist la Main First. ”Nimeni nu crede că vor plăti acea sumă, dar pentru investitori ar putea fi un semnal de îngrijorare faptul că până şi guvernul german discută cazul Deutsche”, a adăugat el.

Cancelarul german Angela Merkel a eliminat ipoteza unui ajutor din partea statului german pentru Deutsche înaintea alegerilor din 2017. Cea mai mare bancă germană ar fi ”serios subcapitalizată”, chiar dacă ar reuşi să provizioneze destul cât să acopere costurile legale. 

Acţiunile Deutsche Bank au scăzut cu 53% de la începutul anului. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO