Profitul Deutsche Bank a crescut în mod neaşteptat în trimestrul al treilea, depăşind estimările analiştilor. Şeful băncii: „Am continuat să facem progrese pentru restructurarea băncii”

27 oct 2016 Autor: Ştefan Stan

Deutsche Bank a revenit în mod neaşteptat pe profit în al treilea trimestru, depăşind estimările analiştilor, în condiţiile în care John Cryan, şeful băncii, a continuat să reducă costurile, iar banca a raporat o creştere a veniturilor, scrie Bloomberg.

Profitul a crescut la 256 milioane de euro, comparativ cu o pierdere de 6,01 miliarde de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui anunţ al instituţiei.

Analiştii estimaseră o scădere de 394 de milioane de euro. Veniturile din tranzacţionare au crescut cu 10%, la 2,6 miliarde de euro, împinse de tranzacţionarea datoriei şi valutară, cele mai mari surse de venit pentru bancă.

Cryan, CEO-ul băncii, a redus personalul, a suspendat plata dividendelor şi a vândut activele riscante pentru a creşte profitabilitatea şi a face rezerve de capital, în condiţiile în care banca este afectată puternic de disputa cu Departamentul de Justiţie din SUA, care a cerut o amendă record de 14 miliarde de dolari.

”Am continuat să facem progrese pentru restructurarea băncii”, a spus Cryan într-o declaraţie. ”Totuşi, în ultimele săptămâni, aceste aspect pozitive au fost umbrite de concentrarea atenţiei în jurul negocierilor cu guvernul SUA”, a adăugat el.

 

 

 
Cuvinte cheie:
DEUTSCHE BANK
, REZULTATE
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide