Bănci și Asigurări

„Proiectele pe fonduri europene sunt prea mari”

25.05.2010, 23:00 19

Firmele nu reusesc de multe ori sa gaseasca cofinantare pentruproiectele din fonduri europene deoarece nu au cunostintesuficiente despre programele pentru care aplica, au proiectesupradimensionate sau pur si simplu ajung prea tarziu la banca,spune Ramona Ivan, directorul Directiei Institutii Financiare dincadrul BCR.

"A venit la banca un client care voia sa dezvolte cu fondurieuropene un proiect de cinci milioane de euro, desi inainte nudezvoltase nici macar un proiect de 100.000 de euro. Spunea capoate sa aduca in garantie 25 de apartamente in centrulBucurestiului", a declarat Ivan.

Ea a precizat ca un dosar de cofinantare poate fi aprobat chiarsi intr-o singura luna daca sunt respectate de la inceput toateconditiile, dar in cazul in care clientul vine la banca dupa ce afost la autoritatea de management sunt sanse foarte mari sa nuobtina cofinantare deoarece se gasesc greu solutii care sa seplieze pe un proiect gata aprobat. BCR are in stadiul deimplementare circa 500 de proiecte in valoare totala de 400 mil.euro, care au fost finantate din foncuri europene si nationalenerambursabile. Alte 200 de proiecte au fost deja implementate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO