Bănci și Asigurări

Provident a dat credite la domiciliu de 4,7 de milioane de euro

13.09.2007, 13:39 12

Provident Financial, divizia locala a companiei britanice International Personal Finance, a acordat credite in valoare de 4,7 milioane de euro in primul semestru al anului, numarul clientilor care au apelat la serviciile de creditare la domiciliu ridicandu-se la 17.000.
Prezenta pe piata din aprilie 2006, compania a inregistrat o crestere de peste 50% a numarului de clienti pana la 17.000 de clienti in primele sase luni ale anului, potrivit raportului semestrial de activitate emis de firma-mama. In prima jumatate a lui 2007, valoarea creditelor acordate la domiciliu de Provident Financial a fost de peste 4,7 milioane de euro, suma medie imprumutata situandu-se in jurul valorii de 276,4 euro.
Compania acorda imprumuturi de valoare mica, cuprinse intre 400 de lei (120 de euro) si 2.000 de lei (600 de euro), prin deplasarea unui reprezentant al companiei la domiciliul solicitantului.
Veniturile inregistrate de Provident Financial Romania in primul semestru totalizeaza aproximativ 2 milioane de euro. Pierderea raportata de companie a fost de 2,7 milioane de euro, compania estimand ca operatiunile din Romania vor trece pe profit in 2010.
"Provident Financial Romania este o companie cu perspective excelente, rezultatele inregistrate in prima jumatate a acestui an fiind in conformitate cu estimarile noastre. Ne asteptam la o crestere sustinuta si in semestrul al doilea", a declarat Stephen Rice, directorul general al companiei. Investitiile realizate in primul semestru al acestui an se ridica la aproximativ 2,8 milioane de euro pentru anul in curs, creditorii estimand investitii pe piata locala de aproximativ 4,5-5,9 milioane de euro.
"Cea mai mare parte a acestor investitii au fost directionate catre extinderea afacerii in noi orase, precum si catre promovarea serviciilor pe care le oferim. De asemenea, au fost investite sume considerabile in programele de pregatire a angajatilor si reprezentantilor sai", spune Vlad Sandru, corporate affairs senior officer la Provident Financial. Investitiile vor continua in extinderea retelei teritoriale, in promovarea imprumutului la domiciliu, precum si in pregatirea personalului, spune reprezentantul Provident.
Grupul International Personal Finance a inregistrat in primul semestru un profit brut de 23,4 milioane de euro, in crestere cu 31,4% comparativ cu intervalul similar al anului trecut. Compania detine in prezent peste 1,9 milioane de clienti in sase tari, pe doua continente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO