Bănci și Asigurări

Provident estimează că va încheia anul cu împrumuturi de 100 mil. euro

Autor: Raluca Ghinea

19.12.2012, 00:01 138

Compania de credite de consum Provident Financial estimează că va încheia acest an cu împrumuturi acordate de peste 100 milioane euro, nivel similar celui de anul trecut, însă depinde cum evoluează luna decembrie, în care se realizează de obicei un volum triplu faţă de o lună obişnuită.

"Cea mai mare parte a volumului de împrumuturi se realizează în luna decembrie, când obţinem triplu faţă de o lună normală şi de cinci ori mai mult decât în luna ianuarie", a declarat directorul financiar al Provident, Ovais Siddiqui. Compania acordă împrumuturi cu valori între 400 şi 3.000 de lei pe o perioadă de până la 56 de săptămâni, dobânda anuală efectivă putând ajunge până la 85% pe an.

Siddiqui a arătat că există câteva vârfuri de vânzări pe parcursul anului, respectiv de Paşte, la începerea anului şcolar şi de sărbătorile de iarnă. Anul trecut, compania a acordat credite în valoare de peste 87 milioane lire sterline (circa 101 milioane euro), faţă de 74,6 milioane lire sterline în 2010, iar numărul clienţilor a urcat cu 20%, la 249.000.

Totodată, profitul operaţional brut, conform standardelor IFRS, a fost de 4,1 milioane lire sterline (4,7 milioane euro). Până la jumătatea acestui an, compania a investit 140 milioane euro de la începutul activităţii în România, în 2006, iar pentru a recupera această sumă Provident ar trebui să realizeze profit în fiecare an de acum înainte. Potrivit directorului financiar, piaţa românească are un potenţial de 500.000 de clienţi pentru creditele de consum de mică valoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO