Bănci și Asigurări

Radu Craciun pleaca director de investitii la Interamerican Pensii

Radu Craciun pleaca director de investitii la Interamerican Pensii

Radu Craciun a lucrat la ABN Amro timp de 10 ani

30.10.2007, 19:21 212

Radu Craciun, 45 de ani, unul dintre analistii economici reputati ai pietei, urmeaza sa preia pozitia de director de investitii al Interamerican Pensii, compania de specialitate a grupului de asigurari Interamerican, afirma surse de pe piata financiara.
Dupa zece ani in care a lucrat pentru ABN Amro Romania, urmarind pietele financiare locale si globale, Craciun isi va putea folosi experienta acumulata pentru conducerea strategiei de investitii a unui fond de pensii.
Interamerican Pensii avea nevoie de un director de investitii mai ales dupa plecarea Emiliei Bunea (fostul CFO al grupului Interamerican in Romania) la ING Fond de Pensii.
Dupa prima luna de vanzare a produselor de pensii private obligatorii (pilonul II), Interamerican a strans aproape 70.000 de clienti, situandu-se pe locul 5 dintre cei 18 administratori autorizati, in acest clasament partial. Conform datelor oficiale, Interamerican a adunat in prima luna 6,1% dintre clientii care au semnat deja, iar pentru intreaga campanie de vanzare de patru luni, compania vizeaza o cota de piata de 10%-15%.
Interamerican Pensii si-a majorat recent capitalul cu 13,2 milioane de euro, pana la 19 milioane de euro, ajungand pentru moment a doua in topul celor mai capitalizate companii de administrare de pe piata. Interamerican a anuntat ca intentioneaza sa ofere si pensii private facultative (pilonul III), produse ce ar putea fi disponibile in a doua jumatate a anului viitor.
In primii trei ani la ABN Amro, Craciun a lucrat pentru divizia de securities a bancii, unde a avansat pana la pozitia de sef al departamentului de analiza, iar in ultimii sapte ani a facut analiza si strategie pe piata valutara si pe piata monetara, precum si pe macroeconomie, ajungand pana la pozitia de analist-sef. De asemenea, a acoperit nu numai Romania, ci si alte tari precum Bulgaria si Kazahstan, fiind parte a retelei globale a ABN Amro.
Principalele obiecte de activitate ale pozitiei de director de investitii tin tot de urmarirea pietelor financiare locale si globale si stabilirea celor mai bune oportunitati de plasare a fondurilor atrase.
Craciun si-ar putea folosi credibilitatea castigata ca analist economic in strategia de marketing a Interamerican Pensii, mai ales acum in plina campanie de atragere de clienti, cand fiecare jucator incearca sa vanda o imagine de incredere si competenta. Succesorul lui Craciun ca analist al ABN Amro va fi Catalina Constantinescu, care a venit recent in banca de la BNR.
Dupa ce grupul olandez ABN Amro a fost preluat de consortiul format din Royal Bank of Scotland, Fortis si Santander, in aceasta perioada urmeaza fie luata o decizie in privinta careia dintre cele trei banci ii va fi subordonata ABN Amro Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO