Bănci și Asigurări

Radu Vasilescu a preluat conducerea operatiunilor Uniqa din regiune

Radu Vasilescu a preluat conducerea operatiunilor Uniqa din regiune

Radu Vasilescu, directorul general al Unita

09.12.2008, 17:36 93

Radu Vasilescu, directorul general al companiei de asigurari Unita Romania, a preluat conducerea operatiunilor din Europa Centrala si de Est ale grupului austriac Uniqa, actionarul majoritar al Unita.

Vasilescu a fost numit recent director general al Unita, imediat dupa finalizarea preluarii asiguratorului de catre austrieci, inlocuindu-l pe Iulian Dumitru. El a mai condus ING Fond de Pensii, cel mai mare fond de pensii obligatorii (pilonul II) de pe piata locala, cu peste 1,4 milioane de clienti si active de circa 75 de milioane de euro in prezent.
El a mai ocupat pozitii de top management si in Citi si Alpha Bank, avand o expreienta de peste 15 ani in domeniul financiar.
Vasilescu, 43 de ani, a plecat de la ING la inceputul lunii august, miscarea fiind surprinzatoare pentru piata, in conditiile in care fondul de pensii pe care l-a condus si-a depasit obiectivele stabilite la momentul intrarii pe piata. La acea data, el afirma ca urmeaza sa inceapa o afacere proprie in domeniul consultantei financiare. Luna trecuta a fost insa recrutat de austrieci si a ajuns la conducerea Unita. La o saptamana de la anuntul oficial, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) i-a aplicat societatii una dintre cele mai drastice sanctiuni: interzicerea temporara a vanzarii de polite de asigurare.
Potrivit CSA, cauza acestei sanctiuni este faptul ca noul actionar al Unita, care a preluat aceasta societate de la Vienna Insurance Group, nu a fost aprobat de Comisie, la fel directorul general si alti membri noi ai conducerii. Interzicerea vanzarii de polite a venit in plina campanie RCA (raspundere civila auto obligatorie), o linie de business importanta pentru Unita.
La sfarsit de an multi soferi isi reinnoiesc polita RCA, iar lunile decembrie-ianuarie le aduc asiguratorilor venituri mai mari decat alte luni, dar si o competitie mai stransa. Interdictia de a vinde asigurari va fi ridicata atunci cand noul actionar va obtine toate aprobarile necesare de la CSA.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO