Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank lansează plăţile instant, alăturându-se celorlalte şase bănci care fac parte din sistemul administrat de Transfond

Raiffeisen Bank lansează plăţile instant,...

Autor: Mircea Nica

08.09.2022, 16:57 3140

Raiffeisen Bank, a cincea bancă de pe piaţa locală după active, a intrat oficial în schema Transfond a plăţilor instant, fiind a şaptea bancă care aderă la acest sistem, potrivit informaţiilor transmise de bancă.

„Caracteristica principală a plăţilor instant este de «tranzacţii în timp real», suma transferată ajunge în contul beneficiarului în maximum 10 secunde de la iniţierea plăţii. În plus, disponibilitatea nonstop a serviciului va poziţiona clar produsul în topul preferinţelor consumatorilor, dar şi al firmelor care îşi încasează banii instant. Astfel se creează oportunităţi de configurare şi lansare a unor noi produse şi servicii bancare bazate pe «ecosistemul instant», cum sunt plăţile prin coduri QR“, a spus Florentina Stilu, director servicii tranzacţionale la Raiffeisen Bank.

În prima etapă, serviciul instant de plăţi interbancare mai mici de 50.000 lei efectuate către bănci aflate în schema de plăţi instant este disponibilă pentru persoanele fizice. În perioada următoare, Raiffeisen Bank va oferi acest serviciu şi persoanelor juridice. Momentan, băncile care fac deja parte din sistemul de plăţi instant sunt Banca Transilvania, BCR, CEC Bank, Libra Internet Bank, Vista Bank şi Patria Bank.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO