Bănci și Asigurări

Raiffeisen dă credite ipotecare fără comision de analiză până în martie

Autor: Ciprian Botea

13.01.2011, 23:44 30

Raiffeisen Bank, a şaptea bancă locală după active, vinde pânăla sfârşitul lui martie credite garantate cu ipotecă fărăcomisionul de analiză a dosarului, care ajungea anterior la 1,9%sau 2,2% din suma împrumutată în funcţie de tipul de creditacordat.

Produsele cuprinse în ofertă sunt creditele pentru locuinţă,creditele de nevoi personale cu garanţii şi cele de refinanţare.Mişcarea Raiffeisen vine în condiţiile în care legea privindcontractele de credit pentru consumatori, intrată în vigoare lasfârşitul anului trecut, obligă băncile să aplice un comision deanaliză în sumă fixă, ceea ce necesită modificări în sistemeleinformatice. Banca vinde credite pentru locuinţă cu dobânzi de10,7% la lei şi 6,75% la euro şi împrumuturi de nevoi personale cugaranţii cu dobânzi de 11,7% la lei şi 7,75% la euro. Clienţiiplătesc de asemenea un comision fix de 90 de euro pentru evaluareagaranţiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO