Bănci și Asigurări

Raiffeisen i-a prelungit mandatul lui Steven van Groningen pentru încă cinci ani

Autor: Cristian Hostiuc

27.03.2015, 00:04 997

Grupul austriac Raiffeisen i-a prelungit mandatul de director executiv-CEO lui Steven van Groningen pentru încă cinci ani, până în 2020, la cârma Raiffeisen Bank România.

Mandatul lui expira la finalul acestui an.

Steven van Groningen, 57 de ani, conduce Raiffeisen Bank România din 2002, imediat după preluarea de către austrieci a Băncii Agricole. El este unul dintre cei mai longevivi bancheri de pe piaţa românească, iar odată cu prelungirea mandatului va ajunge să aibă 18 ani în poziţia de CEO pentru o bancă de top, fapt mai puţin uzual.

WikiZF: Profilul companiei Raiffeisen

Raiffeisen Bank are o cotă de piaţă de 8% şi active de 6,4 mld. euro. Pentru 2014 şi-a menţinut poziţa de cea mai profitabilă bancă locală, cu un câştig de 502 milioane de lei (113 milioane de euro).

Deşi de-a lungul anilor poziţia de CEO i-a fost atacată, el a reuşit să se menţină. Marinel Burduja, fostul prim-vicepreşedinte, a vrut să îi ia locul dar a eşuat.

După atâţia ani petrecuţi în România el vorbeşte româneşte, fiind căsătorit cu o româncă, Valeria Răcilă, canotoare olimpică, cu medalie de aur la Los Angeles în anul 1984.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO