Bănci și Asigurări

Ratele de neperformanţă de o singură cifră devin realitate în bilanţurile băncilor după opt ani de luptă cu creditele rele

Ratele de neperformanţă de o singură cifră devin...

Autor: Anelis Baciu

25.11.2016, 00:00 365

Ratele creditelor neperfor­man­te de o singură cifră, care în perioada imediat urmă­toa­re cri­zei păreau o fata mor­gana, au început să devină o rea­litate în bilanţurile băncilor româneşti, tot mai multe instituţii de credit afişând după primele nouă luni ale anului rate ale NPL-urilor (non-performing loans - credite neperformante) de sub 10%.

Banca TransilvaniaRaiffeisen şi ING Bank se numără printre băncile mari care au o rată de neperformanţă de o cifră, în timp ce BCR şi BRD, liderii sistemului bancar local, mai au încă de lucru la capitolul cură­ţa­re a portofoliilor, deşi progresele în com­paraţie cu anul trecut sunt vizibile.

Cea mai redusă rată a creditelor neper­for­mante din rândul băncilor mari care şi-au anunţat până acum rezultatele, de numai 4%, a fost consemnată de ING Bank. Redu­ce­rea neperformanţei în cazul ING Bank nu a fost considerabilă, în condiţiile în care în sep­tem­brie anul trecut olandezii aveau o ra­tă a cre­ditelor neperformante de numai 5,4%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO