Bănci și Asigurări

O rază de soare la orizont pentru Deutsche Bank: După trei ani consecutivi pe pierdere şi concedieri masive, profitul din T2/2018 al celei mai mari bănci germane va fi mai mult decât dublu faţă de previziuni

O rază de soare la orizont pentru Deutsche Bank: După...

Autor: Răzvan Botea

16.07.2018, 17:49 127

Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, a spus luni că profitul din T2/2018 şi veniturile vor fi mai mari decât previziunile analiştilor, prin acest lucru noul CEO, Christian Sewing,  primind un vot de încredere pentru eforturile sale de a „resuscita” banca, scrie The Wall Street Journal.

Banca spune că se aşteaptă la profituri de aproximativ 400 de milioane de euro, prin comparaţie cu previziunea de de 159 mil. euro, şi un profit EBITDA de 700 mil. euro versus aşteptările care erau de doar 321 mil. euro. Aceasta se mai aşteaptă la venituri de 6,6 mld. euro în T2, faţă de previziunea de 6,4 mld. euro.

Acţiunile băncii au crescut cu 9 procente în urma anunţului neaşteptat. Banca va publica rezultatele complete în data de 25 iulie.

Începutul anului a adus veşti rele pentru cea mai mare bancă germană. Aceasta a încheiat al treilea an pe pierderi. În raportul pe 2017, Deutsche Bank a anunţat o pierdere netă de 512 milioane de euro, cifra marcând al treilea an consecutiv încheiat de aceasta în pierdere, după pierderi de 6,8 miliarde de euro în 2015 şi 1,4 miliarde de euro în 2016.

Deutsche Bank a înregistrat în T1/2018 un profit net de 120 de milioane de euro, cu 79% mai mic decât anul trecut, potrivit CNBC. Banca a anunţat că plănuieşte să îşi reducă în mod semnificativ forţa de muncă pe parcursul anului 2018, în special în segmentul de investiţii şi în cel corporate. În plus, banca a anunţat că va reduce investiţiile în Statele Unite şi în Asia. 

Sewing încearcă să accelereze procesul şi vrea să îndrepte iar creditorul german înspre piaţa europeană, renunţând la un efort de două decenii în care Deutsche Bank a încercat să concureze cu marii jucători după Wall Street.

Viitorul băncii de investiţii a fost un factor cheie în schimbarea întregului management superior, iar printre victimele acestei decizii s-a numărat şi fostul CEO, John Cryan.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO