Bănci și Asigurări

RCA a ţinut piaţa asigurărilor pe linia de plutire

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Ciprian Botea

14.03.2014, 00:07 372

Companiile de asigurări au vândut anul trecut poliţe de 8,3 mld. lei (circa 1,9 mld. euro), nivel cu numai 30 mil. lei peste cel înregistrat în 2012, piaţa fiind susţinută pe linia de plutire doar de încasările din asigurări auto obligatorii, care au crescut cu 15%, potrivit datelor ASF. Asi­gurările de viaţă s-au prăbuşit cu 8%, aceasta fiind prima scădere din 2009 încoace.

Subscrierile din asigurări generale au crescut cu 3% şi au ajuns la 6,6 mld. lei, mai mult de o treime din veniturile pe acest segment fiind obţinute din vânzarea de poliţe RCA. Asigurările auto facultative (Casco) au scăzut în acelaşi timp cu 6% şi au ajuns la 1,8 miliarde de lei. Asigurările au scăzut anul trecut în ciuda creşterii economice robuste, de 3,5%, iar jucătorii din piaţă spun că nici 2014 nu se conturează ca un an pozitiv. “Nu văd o reflectare a creşterii economice în asigurări. Cred că şi anul acesta vom vedea o stagnare“, spune Bogdan Andriescu, preşedintele UNSICAR.

Companiile de asigurări au achitat în 2013 despăgubiri cu o valoare cumulată de 4,9 mld. lei, adică un minus de aproape 5% faţă de anul anterior. Cea mai mare parte este reprezentată de despăgubirile achitate pe segmentul asigurărilor generale, respectiv de 4,2 mld. lei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.03.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO