Bănci și Asigurări

Remarul 16 Februarie a castigat un contract de 17 mil. euro cu CFR

03.09.2008, 19:05 40

Compania Remarul 16 Februarie a castigat licitatia organizata de CFR Marfa la Bursa Romana de Marfuri pentru servicii de reparatii si modernizare de locomotive, in valoare de peste 17 mil. euro.
Societatea, care se ocupa cu modernizarea, repararea si mentenanta materialului rulant de cale ferata, a avut in primul semestru o cifra de afaceri de 23 mil. euro, in crestere cu 114% fata de primul semestru din 2007.
Profitul companiei era la jumatatea acestui an de 1,6 milioane de euro, de aproape zece ori mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Compania are ca actionari societatea Transferoviar Grup (detinuta de omul de afaceri Calin Mitica) - cu 39,57% si pe Monica Baiculescu - 31,25%.
Remarul 16 Februarie a mai castigat in urma cu doua saptamani un contract la BRM, in valoare totala de 52,5 mil. euro pentru furnizarea a 40 de rame electrice catre CFR Calatori. Contractul se va derula pe o perioada de trei ani.
CFR Calatori a anuntat ieri ca va organiza la sfarsitul lunii octombrie o noua licitatie prin care intentioneaza sa modernizeze 30 de locomotive electrice, valoarea estimata a contractului fiind de 35 de milioane de euro. Banii vor fi asigurati de la bugetul de stat, contractul urmand sa se desfasoare pe o perioada de doi ani.
"Sunt reparatii de modernizare la partea electrica pentru motoare, franare, alimentare si altele, care duc la performante foarte bune ale acestor locomotive, pentru a le folosi ulterior la capacitate maxima", a declarat Leon Barbulescu, seful Directiei Achizitii CFR Calatori.
Locomotivele vor fi folosite pentru trenurile de tip intercity, rapid si accelerat.
Garantia de participare este de 1,03 milioane de lei, iar criteriul de atribuire a licitatiei este pretul cel mai scazut. Pentru a participa la licitatie, investitorii interesati trebuie sa depuna o lista cu principalele servicii prestate in ultimii trei ani si doua recomandari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO