Bănci și Asigurări

Remus Aurel Benta, CEO Daw Benta: Dacă vorbim despre economia unei ţări lucrurile devin mai complexe pentru că trebuie analizate toate conexiunile şi interdependenţele care sunt influenţate de politicile de stat şi influenţează factorii din domeniul economic

ZF Investiţi în România Târgu Mureş

Remus Aurel Benta, CEO Daw Benta: Dacă vorbim despre...

Autor: Mircea Nica

18.10.2022, 18:08 234

Economia unei ţări are la bază ramificaţii mult mai complexe pentru că ar trebui analizate toate conexiunile şi interdependenţele care sunt influenţate de politicile de stat şi care influenţează factorii din domeniul economic, a spus Remus Aurel Benta, CEO Daw Benta, în cadrul Conferinţei ZF Investiţi în România, un proiect al Ziarului Financiar şi CEC Bank, organizată la Târgu Mureş.

“Dacă vorbim despre economia unei ţări lucrurile devin mai complexe pentru că trebuie analizate toate conexiunile şi interdependenţele care sunt influenţate de politicile de stat şi influenţează factorii din domeniul economic. Daw Benta se numără printre norocoşi pentru că industria materialelor de construcţii în ultimii ani a avut o creştere, iar cererea ne face să fim optimişti. Ne confruntăm cu creşterea preţurilor atât la energie, cât şi la materiile prime. Mai mult decât creşterea preţurilor ne confruntăm cu lipsa materiilor prime”, a explicat Remus Aurel Benta.

CEO-ul companiei a mai explicat că, pe lângă lipsa materiilor prime, cel mai important capital pe care încearcă să îl menţină şi să-l motiveze este resursa umană.

“Cel mai important capital de care avem grijă şi pe care încercăm să-l menţinem, să-l motivăm este resursa umană şi încercăm să ţinem echipa motivată, chiar să mai atragem oameni valoroşi. Am luat măsuri prin planuri de afaceri adaptate la realitate şi în primul rând am avut grijă de partenerii şi clienţii noştri, în sensul în care creşterea preţurilor pe care am primit-o de la furnizorii de materii prime nu am transferat-o integral către ei, chiar dacă înseamnă diminuarea profitului pe termen scurt”, a mai adăugat Remus Aurel Benta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO