Bănci și Asigurări

Reprezentanţii FMI şi ai Comisiei Europene au făcut turul ministerelor, iar mâine se vor întâlni cu premierul

Reprezentanţii FMI şi ai Comisiei Europene au făcut turul ministerelor, iar mâine se vor întâlni cu premierul

Foto: Razvan Chirita

Autor: Mihaela Claudia Medrega

21.02.2012, 18:16 334

Reprezentanţii FMI şi ai Comisiei Europene (CE) au programat pentru astăzi o serie de întâlniri cu noii miniştrii, iar mâine vor discuta cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

Alexandru Nazare, Ministrul Transporturturilor, urmează să se întâlnească în această seară cu delegaţia FMI/ CE, potrivit reprezentanţilor ministerului.

Misiunea finanţatorilor internaţionali s-a aflat după - amiază şi la Ministerul Economiei.

Cele două ministere au fost în ultimii ani, alături de Ministerul Finanţelor, pe agenda misiunilor de evaluare ale FMI şi Comisiei Europene. Guvernul Boc a promis timp de doi ani FMI că va vinde pe bursă pachete minoritare de acţiuni la principalele companii de stat din sectorul energetic şi că va privatiza Oltchim sau va face ofertă publică la Tarom, dar până acum nu a încasat niciun leu din privatizări.

Şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks şi directorul Comisiei Europene Istvan Székely, au fost invitaţi de premierul Mihai Răzvan Ungureanu la o întâlnire de lucru "pe teme economice de actualitate" pe 21 şi 22 februarie.

Premierul a spus că se va întâlni miercuri, 22 februarie, cu reprezentanţii FMI şi ai Comisiei Europene. Iar discuţiile se vor axa, în principal, pe situaţia economică internaţională şi evoluţia din România, potrivit lui Ungureanu. "Este o întâlnire normală, naturală. Nu vom discuta scrisoarea de intenţie. Discuţiile se vor axa, în principal, pe situaţia economică internaţională şi pe ce avem în România. Evident, va exista şi o trecere în revistă a rezultatelor înregistrate în punerea în aplicare a prevederilor acordului".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO