Bănci și Asigurări

Restantierii, raportati din prima zi

17.08.2004, 00:00 11

Biroul de Credit, societatea creata de banci pentru a-si asigura o mai buna informare asupra bonitatii clientilor, a functionat inca din prima zi, dupa ce pana nu demult data intrarii in exploatare era incerta.
"In prima zi Biroul a raspuns unui numar de peste 500 de interogari, emise de parteneri. Nu au existat probleme in functionarea sistemului", a declarat pentr ZF Serban Epure, directorul general al Biroului de Credit.
Numarul solicitarilor este mic, daca se ia in considerare ca in sistem sunt inregistrate 24 de banci. Numarul poate fi insa atribuit primei zile de functionare, cat si unei sezonalitati, avand in vedere ca este inca perioada de concedii.
Bancile interogheaza sistemul in evaluarea situatiei fiecarui client care solicita un credit. In aceasta faza, informatiile oferite de Biroul de Credit sunt doar negative, respectiv daca acea persoana a fost raportata cu restante de o alta banca. In cazul in care potentialul client nu a fost raportat cu restante, raspunsul este negativ. Chiar si in cazul in care solicitantul are o restanta, decizia de acordare a creditului este luata de banca in conformitate cu politicile proprii de creditare. Astfel, banca poate hotari sa acorde un credit chiar si unei persoane care a fost raportata cu restante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO