Românii au făcut plăţi cu cardul de peste 44 mld. lei în primele nouă luni ale anului, în creştere cu 30% faţă de 2016

24 nov 2017 Autor: Anelis Baciu

Din punct de vedere statistic, numărul de carduri existente arată că există un card la fiecare două persoane, însă în realitate gradul de penetrare este mai mic pentru că mulţi dintre deţinători au două sau chiar mai multe carduri în portofel.

Deşi au crescut semnificativ în ultimii ani, plăţile cu cardul sunt încă reduse, iar bancherii spun că situaţia este cauzată de nivelul slab de dezvoltare al economiei şi de puterea redusă de cumpărare a populaţiei.

Plăţile cu cardul au cumulat 44,6 miliarde de lei (9,8 mld. euro) în perioada ianuarie-sep­tem­brie a aces­tui an, fiind în creştere cu a­proape 30% faţă de aceeaşi peri­oadă a anului trecut, potrivit datelor agregate de Banca Naţională. Plăţile cu cardul s-au intensificat în al treilea trimestru, în condiţiile în care în acest interval de timp s-au efectuat tranzacţii de aproximativ 16,4 miliarde de lei faţă de 15 miliarde de lei în trimestrul doi şi 13,2 miliarde de lei în primul trimestru din 2017.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.11.2017

 
Cuvinte cheie:
crestere
, plata cu cardul
, romani
, miliarde
, banca
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide