Bănci și Asigurări

Românii s-au împrumutat cu 500 mil. lei în iulie pentru a-şi moderniza locuinţele şi pentru a-şi finanţa vacanţele

Românii s-au împrumutat cu 500 mil. lei în iulie...

Autor: Anelis Baciu

29.08.2017, 00:05 192
Băncile locale au vândut în luna iulie credite de consum şi alte scopuri în lei în valoare de 500 milioane de lei, ducând stocul finanţărilor de acest tip la 38,7 miliarde de lei (8,6 mld. euro), potrivit datelor BNR.
 
În ultimul an băncile şi-au adăugat în portofolii credite pentru nevoi personale în valoare de circa 4 miliarde de lei, ceea ce înseamnă o creştere de circa 11%.
 
„În lunile de vară majoritatea clienţilor accesează credite de consum pentru modernizarea locuinţelor, aceste finanţări trecând de 10.000 de euro. Totodată, există în continuare clienţi care accesează credite de consum pentru finanţarea vacanţelor în destinaţii exotice, în acest caz valoarea creditului fiind de circa 4.000-5.000 de euro. Numărul clienţilor care apelează la bancă pentru a-şi finanţa vacanţele este în însă scădere. Pe de altă parte, vedem tot mai mulţi clienţi care accesează credite de consum pentru a urma diverse cursuri de perfecţionare profesională sau pentru dobândirea de noi abilităţi, competenţe“, a explicat Liviu Andrei, managing partner în cadrul brokerului Alliance.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO