Bănci și Asigurări

Saga Euroins continuă: Pe de o parte, CITR cere anularea contractelor de reasigurare dintre Euroins România şi reasigurătorul grupului bulgar din care face parte, EIG Re, pe de altă parte bulgarii de la Euroins susţin că nu există temei juridic

Saga Euroins continuă: Pe de o parte, CITR cere anularea...

Autor: Mircea Nica

21.09.2023, 00:06 251

CITR, lichidatorul judiciar desemnat să preia dosarul falimentului Euroins România, a solicitat la Tribunalul Bucureşti pe 31 august 2023 anularea tuturor contractelor de reasigurare întocmite între Euroins România şi EIG Re Următoarea şedinţă a completului de la Tribunalul Bucureşti pe acest subiect este stabilită pe 17 noiembrie 2023.

Euroins Insurance Group (EIG), grupul bulgar din care face parte Euroins, susţine că pretenţiile CITR, lichidatorul judiciar al companiei Euroins desemnat ca urmare a des­chiderii procedurii de faliment de către Tribunalul Bucureşti pe 9 iunie 2023, de anulare a contractelor de reasi­gu­rare întocmite între Euroins România şi EIG Re (reasigurătorul grupului bulgar), nu are temei juridic, potrivit informaţiilor transmise de EIG.

„Procesul intentat de CITR împotriva EIG Re nu are temei legal, deoarece Euroins România şi EIG Re au semnat un contract de reasigurare care a respectat în totalitate legislaţia naţională şi cea a UE şi a fost aprobat de autoritatea competentă, în acest caz Comisia de Supraveghere Financiară din Bulgaria (FSC). În plus, tranzacţiile financiare şi transferul instrumentelor financiare în conformi­tate cu contractul de reasi­gurare dintre Euroins România şi EIG Re au fost efectuate în conformitate cu legea şi sub supravegherea tuturor autorităţilor competente. Toate informaţiile legate atât de contractul de reasigurare, cât şi de transfer au fost transmise autorităţilor de reglementare din ambele ţări fără obiecţii la momentul notificării, în februarie 2023", susţin reprezentanţii EIG.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO